top of page

MALING OG TILBEHØR

Kuling tilbyr maling, lakk, beis, sparkel, lim, reingjeringsmiddel samt alt du treng av tilbehør og verktøy for å utføre malingsarbeidet.
Våre leverandører er Nordsjø, Gjøco og Jotun, og dette innebærer at vi har eit stort og mangfaldig utval i både produkt og fargar.

Det finst mange typar maling og det gjeld å finne den typen som egnar seg best til det du skal bruke det til. Det er eksempelvis stor forskjell på golvmaling og maling til lister, dessutan er det viktig å bruke rullar og penslar som passar til jobben du skal utføre!

Vannbasert akrylmaling
Dette er den vanlegaste typen innandørsmaling, og fordelane samanlikna med oljemaling er mange! Lite lukt, enkelt å reingjere, rask tørketid og enkel å jobbe med.

Oljemaling

Den tradisjonelle oljemalinga har whitepsprit som løysemiddel, og den nye og meir miljøvenlege typen har vatn som løysemiddel. Oljemaling er sterkare enn vannbasert akrylmaling, men bakdelen er bruk av skadelege løysemiddel. Disse sprer seg i lufta og er helseskadlege og skadelege for miljøet. Vannbasert oljemaling er ein stadig meir populær variant av oljemalinga som luktar mindre, avgir ikkje skadelege stoff og er meir miljøvenleg.

Grunning

Grunning sperrer, isolerer og gjer at toppstrøksmalinga sit betre. Det finst forskjellige typar grunning, avhengig av underlaget. Vi har grunning spesiallaga for bruk på tre, flis og glatte flater (heftgrunning), for tapet, for våtrom osv.

Beis

Beis er gjennomsiktig og gir deg eit resultat der du ser strukturen i treet. Det finst mange tyypar beis, både innandørs og utandørs, for vegg og for møblar. Du kan velje mellom olje eller vatnbaserte.

Lakk
Lakk vert påført for å beskytte og finst i mange typar og mange fargar. Den er hard, tåler slitasje og reduserer gulning av utsatte underlag.

IMG_8521.jpg
IMG_2197.jpg

Velg rett type maling når du skal male inne

Veggmaling

Planar om å male soverommet, kjøkken, gangen, stove, barnerom eller badet? Du bør velje ein malingstype som passar til bruken av rommet du skal male. For stove eller soverom veljer man som regel maling mest ut frå det estetiske, mens på eit kjøkken bør ein velje ein malingstype som tåler at du kan vaske vekk matsøl og feittflekkar. På eit bad derimot, bør du velje ei maling som er beregna for våtrom. Vi i Kuling hjelper deg med å finne den veggmalinga som passar ditt prosjekt!

Male golv

Golvet treng ei maling som har høg slitestyrke som tåler belastningane i kvardagen. Skal du male nye/ubehandla tregolv eller tidligare malte tregolv? Eller kanskje betonggolv eller laminatgolv?  Det er viktig at golvet er reint og mattslipt før du startar, og at du brukar heftgrunn (samt kvitslakk for nye tregolv) Betonggolv skal herde minst ei veke.

Male dør
Når du skal male dør er det viktig å benytte ei maling som tåler mykje og feks har evne til å stå i mot fingerfeitt. Vi kan anbefale Nordsjø Ambiance Superfinish som finst både i heilmatt og halvblank. Maling er utvikla for å gi god kantdekk, og med ein god pensel vil di få eit tilnærmar fabrikkmalt utsjånad. Bruk ein fordrivar /etterstrykar for å slette malingen, då visast ikkje penselstrøka.

Male tak
Taket er den femte veggen i rommet, og eit stor areal.

Male panel
Tekst

Beise panel
Tekst

Male lister
Tekst

Male trapp

Tekst

Male møbler

Tekst

bottom of page